Writings

Sander Griffioen, Alles wisselt. Jan Griffioen(1841-1922) en zijn nazaten, Vechtkroniek, uitgave van de historische kring van Loenen, Loenersloot, Nigtevegt, Nieuwersluis en Vreeland, nr 39,mei 2013,p 21-27

Th.A.J.W.Wajer, De monografie "Boerenhofstede en veehouderij 'Zorgmeer' Nieuwer-Amstel en Amsterdam,1860-1960", depot voor e-publicaties, dec 2012, Koninklijke Bibliotheek (zie bij verhalen onder het VU logo)

In januari 2011 werd mijn verzoek tot gebruikmaking de leeggekomen dienstwoning in de schoolwerktuin DR ALma plostklaps door de dienst Zuidas gehoneerd. Daar op de plint van de Zuidas tegenover de Vrije Univesiteit werd in het Logolengte Laboratorium het onderzoek voortgezet. U kunt daarover van alles lezen op deze site.

Halverwege 2010 bleek dat de VU door de crisis geen geld voor het logolengteonderzoek kon genereren. Wel werd het project via het Virtueel Museum nog onder de aandacht gebracht. Dat zou echter duren tot maart 2011: I.Janze,The Ice and the Real Estate on the Zuidas, Life after Planning, special edition of Free Spaces Zuidas Air, a collaboration between Virtueel Museum Zuidas, Sandberg Institute and Vrije Universiteit(Free University), 2011 March 1, pg 28,34

Aan het eind van 2009 bleek dat de NWO projecten van de VU, waar het logolengte-onderzoek deel van moest gaan uitmaken, niet waren gehonoreerd. Inmiddels was ook erfgoedstudies van prof J. Kolen betrokken geraakt bij de logolengte interventie. G. Verstraete, K. Bosma en J. Kolen stelden voor om het project logolengte te veranderen in een promotie logolengte. Ik dacht wel even na, maar was vereerd en blij en zag een mogelijkheid om als artistic reseacher( als kunstenaar) op de universiteit terecht te komen, wat ik altijd al had gewild. Zij het met een ander onderwerp. Het is al lang gebuikelijk dat wetenschappers les geven op kunstacademies en zelfs curriculae voor kunstacademies samen stellen, maar dat kunstenaars als kennisproducenten dat op universiteiten doen was mij in Nederland niet bekend. Ik kreeg een grote kans, waarvoor ik Ginette, Koos en Jan nog altijd dankbaar voor ben. Ik herschreef het project- iets wat me in het geheel niet makkelijk afging - en diende op 3 maart 2010 een promotievoorstel in voor een promotie in de kunsten bij het Fonds BKVB en NWO. Deze werd helaas niet gehonoreerd): I.Janze, promotie voorstel LogoLengte, 03032010.

I.Janze, Logolength, CLUE ( Research Institute for the Heritage and History of the Cultural Landscape and Urban Environment), Annual Report CLUE, dec 2009

I.Janze, onderzoeksverslag Logolengte de pilostudie voor het Fonds BKVB, 26 juli 2009 met dia's ( dit is een pdf bestand en het duurt geruime tijd voor deze is ingeladen)

In 2008 onderzocht ik voor prof G. Verstraete en prof K. Bosma van de Vrije Universiteit de mogelijkheden voor de kunstinterventie: de logolengte op de Zuidas. Het resulteerde in twee rapportages over de Zuid-as, waarvan er een voor onderwijs op de universiteit en kunstacademie werd gebruikt: I.Janze, VU kenniskwartier, paper used as core literature in module Creative City of prof J.E. Bosma, Faculty of Arts, VU University Amsterdam, January 21, 2009 (In note 47, een citaat, staat abusievelijk dat de ING house werd gebouwd in 2003, maar het gebouw werd geopend in 2002)